اجاره ملک و تغییر کاربری آزمایشگاههای تشخیصی طبی به حوزه زیبایی
عضو شورای عالی نظام پزشکی کشور نسبت به خطر ورشکستگی آزمایشگاهها هشدار داد :
اجاره ملک و تغییر کاربری آزمایشگاههای تشخیصی طبی به حوزه زیبایی
دکتر محمدرضا امینی فرد با بیان اینکه در سالهای اخیر درصد بسیار زیادی از آزمایشگاهها بخصوص در شهرهای کوچک در معرض تعطیلی قرار گرفتهاند، به خبرنگار روابط عمومی سازمان نظام پزشکی گفت: در یک برههای در سال گذشته به ما اعلام کردند 30 تا 40 آزمایشگاه در همین تهران تعطیل شده است. از هر کسی سوال میکنیم می بینیم در شرف تعطیلی آزمایشگاههای تشخیص طبی هستند. افزایش قیمت ارز و فریز شدن تعرفهها، آزمایشگاهها را به مرز ورشکستگی و البته تعطیلی کشاندهاند.
واضح است که تعرفه 20 درصدی جوابگوی تورم ارزی 300 درصدی نیست، اینها با هم هیچ تناسبی ندارند.
نماینده جامعه آزمایشگاهیان کشور در شورای عالی نظام پزشکی ضمن ابراز نگرانی از قطع زنجیره تشخیص و پیگیری درمان در کشور اظهار داشت:
عدم تناسب شدید بین تعرفه خدمات علوم آزمایشگاهی و نوسانات ارزی و نیز افزایش تعرفه ها، آزمایشگاه ها را با مشکل مواجه کرده بطوریکه ما ده ها بار این مسئله را به مسئولان هشدار داده ایم که دستمزدها را بر اساس مصوبه شورای عالی بیمه تعیین کنند اما با توجه به قیمت بالای تجهیزات آزمایشگاهی و تهیه کیت که متاثر از نوسانات ارزی هستند لذا در تعیین تعرفههای آزمایشگاهی قیمت تمام شده خدمات باید لحاظ شود.
دکتر امینی فرد با بیان اینکه حوزه علوم آزمایشگاهی به دلیل تنوع و تکثر تجهیزات پزشکی یکی از پیچیدهترین موسسات پزشکی بعد از بیمارستانها به حساب می آید،
در ادامه افزود:
با این حال حدود 3 تا 5 درصد از سرجمع اعتبارات حوزه بهداشت و درمان کشور به بخش آزمایشگاهی تخصیص مییابد که رقم بسیار ناچیزی است. ازحیث تجهیزات و اقلام بکاررفته و تعداد نیروی انسانی آزمایشگاهها یک سازمان هستند، این سازمان از نظر اقتصادی بطور چشمگیری به نوسانات ارزی و تورم عمومی کشور وابسته است با این وجود متاسفانه در طول این سالها علی رغم نقش ممتازی که جامعه علوم آزمایشگاهی در تشخیص بیماریها دارند مخصوصا آزمایشگاه پاتولوژی توجه درستی به این حوزه نشده است.
عضو شورای عالی سازمان نظام پزشکی در ادامه درباره تبعات بی توجهی به حوزه علوم آزمایشگاهی کشور عنوان کرد:
عدم توجه به آزمایشگاه باعث کاهش دقت و حساسیت تشخیص بیماریها می شود. 70 درصد تشخیصها در حوزه پاتولوژی و آزمایشگاه است چنانچه این تشخیصها همخوانی داشته باشد موجب مراجعات متعدد بیمار به پزشک می شود از طرفی اگر تشخیص درست و به موقع نباشد هزینه مربوط به بستری و تجویز دارویی را نیز افزایش می دهد بنابراین توجه به افزایش کیفیت خدمات آزمایشگاهی به لحاظ اقتصاد درمان صرفه جویی اقتصادی در پی دارد که در طول سالها این اتفاق نیفتاده است.
دکتر امینی فرد در پاسخ به این سوال که با توجه به افزایش بسیار چشمگیر هزینههای مربوط به تهیه لوازم و کیتهای آزمایشگاهی، آیا می توان ادعا کرد دقت و حساسیت خدمات تشخیصی آزمایشگاهی افت پیدا کرده است؟
گفت: حتما. چون عمدتا دستگاهها و کیتهای آزمایشگاهی ارزبری دارند وقتی تخصیص اعتبارات درست نباشد و قیمت واقعی خدمات را نبینیم، آزمایشگاهها به سمت استفاده از روشهای سطح پایین روی میآورند یا از کیتهای ازران قیمت استفاده می کنند. بنابراین حساسیت و دقت تشخیص دستگاههای ما با دستگاههای چندمیلیاردی متفاوت از هم است. اهمیت این مسئله بسیار جدی است برای مثال تست قند خون اگر درست تشخیص داده نشود بیمار متحمل عارضههای زیادی می شود.
عضو شورای عالی سازمان نظام پزشکی با تاکید بر اینکه ما به استفاده از روشهای نوین آزمایشگاهی در کشور نیاز داریم، گفت: یکی از اتفاقاتی که در این سالها رخ داده استفاده از روش تشخیصی بسیار پیشرفته در بخش هورمون و مارکرها است که سازمانهای بیمه گر حاضر نیستند این خدمات را پوشش دهند در حالیکه این مسئله با جان مردم سر و کار دارد و گاها استفاده از دستگاه های چینی دقت تشخیص را پایین میآورد. فرض کنید خانم باردار که دچار مشکل تیروئید است اگر نتوانیم تیروئیدش را درست تشخیص دهیم بچه عقب مانده بدنیا می آید. ما به سازمانهای بیمه گر اعلام کردیم که روشهای نوین و پیشرفته را به رسمیت بشناسند.مگر میتوان روشی را برای تشخیص بیماریها استفاده کرد که سال 1970 کاربرد داست بنابراین چون بیمهها خدمات پیشرفته را پوشش نمیدهند مردم مجبور اند این خدمات را از جیب پرداخت کنند. ما خواهش میکنیم مسئولان بخاطر منافع مردم و کاهش پرداخت از جیب مردم حوزه آزمایشگاهی را خوب ببینیند.
2 نظر
Hey There. I found your blog using msn. This is a very well written article.
I will be sure to bookmark it and come back to read
more of your useful information. Thanks for the post.
I will certainly return.
that is so exiting that an iranian website publish an assay with true and complete reffering